Artikelen

Hieronder enkele artikelen die ik heb geschreven over politieke en maatschappelijke thema's.
Sommige van deze artikelen zijn wat verouderd. Als u interesse hebt in mijn werk, raad ik u aan te kijken op mijn nieuwe website
The Friendly Society.
Hier vindt u al mijn werk dat ik zelf de moeite waard vind! Geheel up-to-date en actueel!
Dank voor uw belangstelling.


 

Een betere, vrijere wereld begint met minder democratie

Het idee dat democratie een systeem is waarin de rechten van het individu worden gewaarborgd is een mythe. Democratie = centralisatie van macht. Waar iedereen zich naar moet voegen.

​Libertarisme als nieuw politiek paradigma Oftewel: Wat het libertarisme te bieden heeft aan mensen die niets met liberalisme hebben

Het feit dat er organisaties bestaan in de wereld, Staten, die naar willekeur mensen kunnen dwingen hen te gehoorzamen is het grootste politieke kwaad in de wereld. Het libertarisme wil die macht doorbreken en een mogelijkheid bieden aan mensen om vrijwillig, in vrede en vrijheid, met elkaar samen te leven op de wereld. Dit artikel valt te lezen als een beknopte samenvatting van mijn boek De Staat Voorbij. Voor wie een heel boek te veel vindt!

In een vrije samenleving zijn uitkeringen een recht, geen gift!

Zijn er sociale uitkeringen in een vrije samenleving? Jazeker! En ze zijn beter geregeld dan in onze democratische verzorgingsstaat.

​Waarom de ongelijkheid toeneemt – nee, het is niet wat u denkt

De ongelijkheid neemt toe, mensen hebben geen zekerheden meer – en u weet wel, dat komt allemaal omdat de verzorgingsstaat is uitgekleed door “neoliberalen”. Of komt het juist doordat de verzorgingsstaat zo uit de hand is gelopen?

De toekomst is aan vrijheid, niet aan de Staat

De economische en sociale problemen in onze maatschappij worden niet veroorzaakt door de vrije markt, maar door bemoeizucht van de Staat.

Honderd holocausts – en één 9/11

Soms kom je essays tegen op het internet waar je hart van stilstaat – en je haar recht overeind.

Pim Fortuyn: steunpilaar van de gevestigde orde

Pim Fortuyn had in één opzicht gelijk. De westerse beschaving is de weg kwijt. Meer, zij is haar ziel kwijt. Als zij die niet terug vindt, ziet het er somber voor haar uit. Maar wat die ziel inhoudt, daar heeft Fortuyn helaas zijn vinger nooit op weten te leggen.

Waren de Nazi's kosmonauten?

Hoe heeft het kunnen gebeuren? Dat is de vraag die ieder jaar weer opklinkt bij de Dodenherdenking.

Bevrijd de gezondheidszorg en het onderwijs!

Het socialisme waart nog altijd rond in onze maatschappij.

Over het programma van een hele oude politieke partij

In de bibliotheek kwam ik het partijprogramma tegen van de SNB, dat naar ik meen staat voor Socialistische Natuurbeweging, een partij die vóór de oorlog in Nederland actief was en die ik verrassend modern vond overkomen. Wat waren de programmapunten van deze partij? Kunnen wij er nog iets van leren?

Te koop bij o.a.

Bol.com Bruna Managementboek.nl